Compartir

Prop de 600 alumnes de les escoles de l’Alta i la Baixa Cerdanya han participat aquest dimarts a la 23a Festa de l’Arbre. En aquesta ocasió, els escolars i els seus mestres s’han desplaçat fins a l’estació de Guils Fontanera on han participat en diferents tallers de conscienciació. Un d’ells ha consistit en fer una plantació a la zona afectada per l’incendi que l’any 2012 va cremar 300 hectàrees de bosc. De fet, la festa d’enguany ha estat dedicada al foc i per això ha comptat amb la col·laboració dels Bombers.

Amb l’ajuda dels agents rurals i dels alumnes de l’Escola Agrària de La Seu d’Urgell, tots els infants han plantat un pi i han pogut conèixer de prop com tenir cura de l’entorn.

A banda de participar activament en la replantació del bosc i conèixer el paisatge de la comarca, la Festa de l’Arbre vol potenciar les relacions entre les escoles de les dues bandes de la frontera. Per això, després dels tallers els alumnes han hagut d’intercanviar tot allò que han après.

La jornada ha finalitzat amb jocs i cançons i també s’han repartit els premis del concurs de dibuix.

Parlen al vídeo: JOSEP ANTONI CHINCHILLA, CAP BOMBERS BELLVER – JOSEP PUJOL, CAP ÀREA BÀSICA AGENTS RURALS CERDANYA – ROGER I ÈRIC, ALUMNES ESCOLA ALFONS I PUIGCERDÀ – DOLORS TANÉ, DIRECTORA CENTRE RECURSOS PEDAGÒGICS CERDANYA