Quantcast

AMPLIACIÓ:Vilafranca del Penedès celebra la primera Fira de les Festes Majors per crear un espai de debat i promoció cultural

ACN Vilafranca del Penedès.-Vilafranca del Penedès acull fins aquest diumenge la primera Fira de les Festes Majors, com a punt de debat i promoció dels grans esdeveniments populars. A part d'actes al carrer i d'obrir un recinte d'exhibició i comerç d'elements festius, s'han organitzat diverses taules rodones per analitzar problemes i reptes de futur de les grans festes tradicionals. Hi participen 120 experts, entre els quals hi ha representants de la Patum de Berga, les Santes de Mataró o les Falles de València. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha dit que cal “trobar l'equilibri” entre la professionalització i l'excel·lència de les festes, sense perdre el tarannà d'esdeveniment popular que serveixi per atraure públic d'arreu.

La Fira de les Festes Majors es divideix entre els àmbits científic, firal i artístic. És el primer dels grups, però, el que més expectació ha generat, amb la participació d'experts d'arreu de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol. Al llarg de diverses taules rodones, s'està analitzant la massificació de les festes, els problemes de seguretat, la voluntat de mantenir les arrels tradicionals o el sorgiment de festes alternatives que s'han convertit en actes populars de gran format. L'alcalde de Vilafranca ha aplaudit que un dels ítems que més interès ha despertat ha estat el debat entorn la massificació, el qual es va celebrar durant la primera jornada, aquest dijous. En aquest sentit, ha remarcat la necessitat d'aconseguir una “popularització que no faci perdre les arrels”, alhora que ha demanat als organitzadors i membres actius dels esdeveniments, com les cercaviles populars, que siguin el màxim “professionals”. S'ha referit així a la necessitat de mantenir la qualitat de la festa per aconseguir atraure el màxim nombre d'espectadors.D'altra banda, Pere Regull ha celebrat que “és la primera vegada que s'agrupa en una ciutat un conjunt de gent que domina tant el tema de les festes majors”, i ha augurat que se'n podran extreure moltes conclusions. Al mateix temps, ha apuntat la necessitat d'aprofitar tots els àmbits de la Fira que es celebra aquests dies per posar en valor la “transversalitat” de les Festes Majors. Regull ha insistit en què es tracta d'actes on “comparteixen emocions” persones molt diferents, fet que considera important a potenciar i analitzar.Pel que fa als àmbits firals i artístics, aquests agafen protagonisme a partir d'aquest divendres i al llarg de tot el cap de setmana. A la rambla de Nostra Senyora s'hi ha instal·lat una quinzena d'estands, amb la participació d'entitats vinculades a la Festa Major de Vilafranca però també de petites empreses que comercialitzen elements vinculats a la cultura popular. Aquest espai firal es combinarà amb espectacles itinerants i concerts a diferents escenaris de Vilafranca.

Comentarios de Facebook