Compartir

El cicle Palau 100 acull la prestigiosa London Philarmonic Orchestra dirigida pel seu director titular, Vladimir Jurowski.

La formació, que arriba al Palau de la Música Catalana amb les entrades esgotades, proposa un programa de doble interès. El reconegut Concert per a violí i orquestra en Re menor de Jean Sibelius i un rèquiem alemany d i Johannes Brahms.

Aquesta obra la protagonitzarà la formació anglesa al costat d i l'Orfeó català i el Cor de Cambra del Palau de la Música.

Aquesta és la primera vegada que les formacions catalanes són dirigides pel reconegut director, recentment nomenat titular de l'Orquestra Simfònica < strong> de la Ràdio de Berlín.

Leonidas Kavakos, artista predilecte de les temporades del Palau de la Música Catalana i aclamat tant pel públic com per la crítica , obrirà el concert amb l'obra de Sibelius de la qual ell és un destacat especialista. Va ser, de fet, el primer a gravar la versió primitiva considerada una autèntica obra mestra.

Kavakos , que col·labora habitualment amb grans orquestres i directors, toca un Stradivarius "Abergavenny", de 1.724 i té un violí modern fet per F.Leonhard, SPGreiner, E.Haathi i D.Bagué

La segona part del concert es consagrarà a l'obra de Brahms . Després de ser convidat per la London Philarmonic Orchestra a cantar la Missa glagolítica de Leos Janacek a Londres, l'Orfeó català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, formacions que dirigeix ??Josep Vila i Casañas, li corresponen presentant l'orquestra a Palau 100.

El Rèquiem és una de les grans peces corals de Brahms que el compositor va treballar durant 14 anys i que va iniciar quan va morir el seu gran amic < strong> o Robert Schumann.

La composició també es va veure influïda per la mort de la seva mare el 1.865. La versió definitiva de l'obra es va estrenar quatre anys més tarda a Leipzig., sota la direcció de Carl Reinecke.