Compartir

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha defensat aquest dissabte el 'sí' en la consulta interna a la militància d'aquest diumenge per “donar seguretat” jurídica al procés sobiranista.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, ha sostingut que el fons de la pregunta pretén donar seguretat “a aquells que potser no la veuen tal com està formulat el 'full de ruta” sobiranista actual.

Ha afirmat que quan es va invitar UDC a eixamplar el procés, es va fer cap “al costat on és més creïble, el costat de la moderació”, per la qual cosa pretén donar als indecisos que volen arribar fins al final del procés elements de seguretat.

En una entrevista d''El Punt Avui', la membre del comitè de govern d'UDC i vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha considerat “vergonyós” que algú digui que la consulta sigui una dicotomia entre Josep Antoni Duran i Artur Mas.

Tot i que ha assegurat que la pregunta “no és la que hauria fet” ella, ha afirmat que Espadaler ha volgut sumar responsabilitats, s'ha mostrat convençuda de la victòria del 'sí', i ha assegurat que li costa entendre el 'no' el 14J.