Compartir

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

Un jutge ha ordenat aquest divendres desallotjar els treballadors subcontractats de Telefónica que estan en vaga a la seu del Mobile World Centre de la plaça Catalunya de Barcelona.

En una sentència a què ha tingut accés Europa Press, el titular del jutjat d'instrucció 24 de Barcelona, Josep Majó, ha ordenat als Mossos d'Esquadra que requereixin als ocupants perquè desallotgin de manera voluntària.

En cas de negar-se, demana que “es procedeixi al seu desallotjament en el moment en què es consideri més idoni utilitzant en el seu cas la força mínima imprescindible”.

Així ho ha decidit el jutge després d'un escrit de Telefònica, acompanyat de fotografies, en què l'empresa explicava que l'establiment seguia ocupat “amb els perjudicis que això causa” i afegia que per a aquest divendres estava previst un concert en el local.

Davant d'això, el magistrat valora que el que dissabte semblava una ocupació temporal amb motiu d'un conflicte laboral “s'ha convertit en una ocupació amb indicis de permanència en el temps que traspassa el que podria considerar-se com un conflicte laboral per encadenar-se en una ocupació il·legal”, el que apuntaria a un delicte d'usurpació.

Aquest mateix jutjat el cap de setmana, en funcions de guàrdia, ha descartat el desallotjament imminent en veure'l desproporcionat i va emmarcar l'ocupació en una “situació de conflicte laboral”.

PETICIÓ DE TELEFÒNICA

Dissabte, uns 200 tècnics subcontractats de Telefónica van irrompre cap a les 11 hores a la botiga i la van ocupar; el jutge ha considerat que per acordar el desallotjament imminent ha de valorar-se la proporcionalitat de la mesura, i tenir en compte que podia tenir conseqüències com “l'alteració de l'ordre públic i multitud de lesionats”.