Compartir

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

El 57,4% dels espanyols valora positivament la tasca desenvolupada pel rei Felip VI als deu mesos de rellevar en el tron el seu pare el rei Joan Carles, una successió que ha contribuït que la Monarquia pugi la seva nota mitja i ascendeixi un esglaó fins a col·locar-se com la cinquena institució més ben valorada.

Aquestes són les dades que llança el Baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes d'abril que s'ha fet públic aquest dijous.

Quan està a punt de complir-se un any de la proclamació de Felip VI, que es va fer el juny del 2014, el CIS ha preguntat als seus entrevistats pel paper que ha jugat en aquests mesos.

El 57,4% aplaudeix la tasca del nou Cap de l'Estat, que és qualificada negativament pel 17,8%, mentre que gairebé el mateix percentatge (17,6%) opta pel 'no ho sap' i un 7,2% directament no contesta.

En el rànquing d'institucions, la Monarquia puja al sisè lloc del cinquè que ocupava un any abans. En concret, si l'abril del 2014, s'anotava una mitjana de 3,72 punts, ara aconsegueix un 4,34. És a dir, el relleu en la Direcció de l'Estat ha portat la Monarquia a pujar 0,62 punts en la valoració, tot i que continua sense arribar a l'aprovat.

Només superen el tall dels cinc punts la Guàrdia Civil, que repeteix com a institució més ben valorada amb un 6,02; la Policia que treu un 5,70 i continua en segon lloc, seguida, com el 2014, de les Forces Armades que, com les anteriors millora la seva qualificació, en el seu cas fins al 5,51. Els mitjans de comunicació s'afermen a la quarta plaça amb un 4,51.