Compartir

BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha acusat aquest dissabte al president d'ERC, Oriol Junqueras, de “trencar” la unitat de partits catalans sobre el dret a decidir, quelcom que els republicans ja han fet en altres dues ocasions al Congrés, segons Duran.

En diversos apunts en el seu Twitter recollits per Europa Press, ha dit que ERC ho va fer quan va defensar al costat d'Amaiur i el BNG el dret a l'autodeterminació, i anunciant després que la data i la pregunta de la consulta arribaria al Congrés en setmanes.

Duran s'ha referit així a les declaracions de Junqueras d'aquest divendres demanant que la consulta tingui una pregunta clara i una resposta explícita, i ha considerat que “el president d'ERC torna a trencar l'esperit unitari del Parlament”.

“No es pot trencar el consens que el Parlament ha aprovat. No pot un partit, ERC o un altre, dir que la pregunta ha de ser sí o sí la que ells volen”, ha afegit.

Duran ha subratllat que la “unitat i generositat” és el que ha de permetre a la Comissió pel Dret a Decidir i al president de la Generalitat, Artur Mas, a formular una consulta inclusiva i transversal.