Compartir

El jutge Enrique de la Hoz de la Audiència Provincial de Madrid ha decidit reobrir el cas per frau fiscal contra Xabi Alonso , la Sala creu que l'exjugador del Reial Madrid se li ha de continuar investigant, com sostenia l'Agència Tributatria a través de la Advocacia de l'Estat .

El jugador donostiarra va cedir els seus drets d'imatge a una empresa que tenia seu a l'illa portuguesa de Madeira, aquest seria el possible delicte de Xabi Alonso i que la Fiscalia de Madrid va donar suport i pel qual va arribar a obrir un expedient des del consell fiscal per la seva actuació, però va canviar de criteri i va acabar recolzant el recurs de l'Advocacia de l'Estat.

El Jutjat d'Instrucció número 40 de Madrid va creure oportú declarar innocent a l'exmadridista tot i cedir la seva imatge a una empresa de Madeira i que seu cas era similar al d'altres futbolistes que sí que van ser condemnats per això, com va ser el cas de Javier Mascherano .

l'Audiència ha decidit reobrir el cas desoint la decisió del jutjat, que mantenia que Xabi hauria declarat aquest moviment, però Hisenda ha negat aquest fet. L'Agència va demanar a Portugal que se li cedissin els moviments dels ingressos en aquesta societat, però no va obtenir cap resposta. Hisenda li demana a Xabi Alonso mica més de 600.000 euros de l'exercici fiscal de 2010, 170.000 pel de 2011 i 1.250.000 euros per cedir de forma irregular els drets d'imatge en 2012.