sábado, 19 septiembre 2020 18:17

Lydia Valentí, campiona del món a Anaheim 2017

"No m'ho crec, és l'únic que em faltava" . Així va començar Lydia Valentí la roda de premsa posterior a la consecució d'un títol que li fica de cap a l'olimp de l'halterofília mundial, si és que ja no ho era.

Lydia Valentí ja sap el que és ser "la millor del món". Era l'únic títol que li faltava i la matinada del 3 de desembre de 2017 quedarà per a la història de l'esport espanyol com la nit en la qual una guerrera, recolzada en tot el seu equip, es va tirar Espanya a les espatlles i la va aixecar per sobre de tots els altres països.

els tres intents de Lydia van fer impossible per a la resta pujar al més alt del podi. Lydia va assegurar marca amb 130 quilos, va millorar amb 135 quilos i va posar el cop de gràcia a la competició aixecant 140 per sumar el seu segon i tercer or.

De manera individual, Lydia Valentí entra al saló de la fama de l'halterofília . Únicament són deu, entre homes i dones, els atletes que han aconseguit unir en el seu palmarès l'or en uns Jocs Olímpics, un Campionat Mundial i un Europeu. A tot això, només té 32 anys.

Així parlava després de la consecució del títol:

Què fa un esportista espanyol després de fer història a milers de quilòmetres de casa? & # 127.757; qual & # 127897; ¡Atendre # LaLiga4Sports ! Qual Aquí tens les primeres impressions de @lydikit després de proclamar campiona del món a # 17WWC pic.twitter.com/Zlbmjk8LLy

& mdash; LaLiga4Sports (@ LaLiga4Sports) 4 desembre 2017