Compartir

Era un dels seus objectius d'aquesta temporada i, tot i la lesió que li va impedir competir a la Sèrie A d'Okinawa fa uns dies, ho ha aconseguit. Damià Quintero repeteix, per tercer any consecutiu, com a número 1 del rànquing mundial.

El malagueny començarà 2018 avantatjant en 215 punts al japonès Ryo Kiyuna, el seu màxim rival en competicions internacionals, i en 2.060 punts al també japonès Issei Shimbaba, que actualment ocupa el tercer lloc del rànquing.

Millor karateka de tots els temps

Quintero finalitza així una temporada que, al maig, el va fer pujar al primer lloc del 'All Time Rànquing 'de la Federació Mundial de Karate. Es convertia així en el primer espanyol considerat millor karateka de tots els temps en la modalitat de katas, tant en categoria masculina com femenina. Actualment ocupa el segon lloc d'aquest rànquing, per darrere del veneçolà Antonio Díaz, un altre dels seus grans rivals sobre el tatami.

També va fer història en el mes de setembre quan es va proclamar campió de la Lliga Mundial (la anomenada Karate1 Premier League). Fins al moment, és l'únic espanyol, tant en categoria masculina com femenina, que ha guanyat tres anys consecutius el trofeu a la regularitat que atorga la Federació Mundial de Karate.

Quintero ha aconseguit els seus tres objectius de 2017

tot i que la temporada no va començar bé per Quintero, que va ser fet fora del pòdium a l'Open de París després d'una polèmica decisió arbitral, el malagueny va aconseguir remuntar al març a l'Open de Rotterdam, proclamant-se subcampió del torneig.

a l'abril es 'reconciliava' amb el primer lloc del pòdium en aconseguir sengles metalls d'or en els Oberts de Dubai i d'Estats Units. I al maig aconseguia una altra fita històrica: després de 14 anys sense baixar del pòdium continental, Quintero es proclamava campió d'Europa per 8a vegada, el que li va servir per ser considerat el millor karateca de la història en la modalitat de katas.

Un mes després, al juny, el malagueny es 's'establia' de nou en el primer lloc del pòdium aconseguint l'or en la Karate1 Sèrie a celebrada a Toledo.

Però, sens dubte, una de les seves grans cites de la temporada van ser els World Games celebrats al mes de juliol a Polònia, en els quals només van competir els vuit millors karatekes del món i en els quals l'espanyol es va alçar amb la plata.

Conclou , per tant, un 2017 en què Quintero ha aconseguit els tres objectius que es va marcar l'inici de la temporada: revalidar el seu títol com a campió d'Europa, pujar al pòdium en els Jocs Mundials i consolidar el seu lloc com a número 1 del rànquing mundial.