Compartir

El conjunt Subcampió a Rio 2016 format per Alejandra Quereda, Elena López, Artemi Gavezou, Sandra Aguilar i Lourdes Mohedano comparteixen la seva experiència en el curtmetratge documental 'Més que plata', dirigit pel multipremiat Carlos Augulló ( 'Plot for Peace', 'Els altres dies') i produït per la RFEG amb el suport d'Iberdrola. Un documental on les gimnastes nacionals s'enfronten, per uns dies, a les dificultats de practicar el seu esport en unes condicions que no tenen res a veure a què estan acostumades.

Les gimnastes van viatjar a principis de any fins Pune (L'Índia) per rodar-ho. Durant els vint minuts que dura el curtmetratge podrem distingir diversos protagonistes en la història: l'afany de superació, l'actitud davant la vida, el desenvolupament de la persona tot i limitacions i la demostració que els individus ens defineix allò que ens fa feliços.

Un curt documental positiu, colorista i alegre que mostra l'ensenyament i un aprenentatge sobre les persones, les virtuts i les limitacions. En paraules del president de la Federació, Jesús Carballo, "aquest documental reflexiona i promou la importància de posar-se al lloc d'altres per entendre el món amb una perspectiva més justa, solidària i enriquidora".

La música de "Més que plata" està composta per Zeltia Montes, nominada a millor cançó original en els Premis Goya 2017 pel documental 'Fragil equilibri'.

Fa dos anys, la RFEG llançava la campanya " jo sé el que és volar ". A dia d'avui, la Gimnàstica a Espanya sap el que és enlairar-se, li falta seguir volant, i per a això cal donar-li impuls des dels mitjans de comunicació.