domingo, 27 septiembre 2020 0:31

Així és la reestructuració que demana Jorge Vilda per a la Lliga Iberdrola

Jorge Vilda va demanar el passat 15 nov en una reunió que es va celebrar per presentar al màxim responsable del Comitè Nacional de Futbol Femení , Rafael del Amo . El seleccionador nacional va presentar una proposta per a reestructurar la Lliga Iberdrola (Primera Divisió Femenina).

La intenció de Vilda és que la lliga, que compta amb 16 equips , es redueixi a 12 en els dos propers cursos, i que es passi de 2-4 descensos en les pròximes dues temporades. Les razónes d'aquesta proposta és igualar la lliga espanyola a les grans lligues europees (Bundesliga: 12 equips, Damallsvenskan (Suècia): 12 equips, Superlliga anglesa: 10 equips, D1 (França): 12 equips) , complir amb les dates FIFA , beneficiant així a la selecció, i alliberar el calendari per poder jugar durant el curs la Copa de la Reina.

Una altra de les propostes que es va posar sobre la taula va ser remodelar , també, la Segona divisió que compta actualment amb vuit grups i 112 equips . Hi ha dues propostes per a la segona divisió, la primera, i menys radical, és reduir a quatre els grups, ja 56 els equips . L'altra, més forta, seria reduir a dos els grups ja 28 els equips .

A la part econòmica es va exposar que la RFEF comptes amb un excedent de 409.000 euros del patrocini Iberdrola relatius a despeses no justificades dels clubs . Es va parlar de reinvertir-lo en el pròxim curs , però no es va arribar a un acord pel que fa a aquest punt. Finalment es va parlar de crear un departament de futbol femení dins de la RFEF , departament que, increïblement, encara no n'hi ha.