Compartir

La càrrega de partits i els compromisos internacionals sense arribar a acords entre l'Eurolliga i la FIBA ??són els temes tristos d'un esport que està intentant abastar més del que haurien, en la meva modesta opinió.

Intentant evitar els horaris i dies de Champions, els equips Eurolliga juguen dijous i divendres. En principi tot normal si no haguessin de jugar dissabte o el diumenge lliga. Una càrrega de partits que moltes vegades equiparen el ritme dels NBA, que han reduït el seu nombre de partits per evitar lesions.

També destacar les jornades dobles de l'Eurolliga, en què en set dies arriben a jugar quatre partits, per exemple, Baskonia, que va jugar contra Joventut diumenge, el Reial Madrid dimarts, va viatjar a Lituània el dijous i el diumenge va viatjar a Burgos per jugar contra el Sant Pau Burgos. Més partits que diversos equips de NBA en una setmana.

La competició nord-americana té la seva pròpia parafernàlia, la seva màgia, cosa que no es pot igualar des d'aquí. I ja no només pels equips, sinó pels serveis mèdics, preparació física, impacte mediàtic … a anys llum dels formats en el vell continent.

I ja no parlem de les polèmiques Finestres FIBA. Uns partits en què no van a anar estrelles de primer nivell, ni ho faran de moment. Tots els jugadors de NBA i entrenadors allunyats del bàsquet europeu, com Messina, estan d'acord en el mateix: són un desastre. No es poden comparar amb el futbol. El bàsquet té una manera d'entendre, una forma de vida totalment diferent.

Molt descafeïnat serà aquest primer "aturada" sense tenir cap jugador en Eurolliga. Toca donar "gràcies" perquè tant l'Eurocup, com Champions no es disputen, si no tindrien les seleccions de fer malabars per fer convocatòries de jugadors que, quan tornin els jugadors dels equips Eurolliga i NBA, tindran molt poques opcions d'entrar a les llistes definitives.

Qui és el que perd en tot això? L'espectador. Els amants d'aquest esport pateixen dia sí i dia també perquè cada dia que passa, l'accés als partits dels seus equips és més complicat i els classificatoris de la selecció no seran emesos aquesta setmana, excepte sorpresa d'última hora per part de Mediaset.