Compartir

A partir de la temporada que ve, s'implantarà el Video Assistant Refereee (VAR) per als partits de la Lliga de Futbol Professional. Fonts properes a la Lliga afirmen que es va produir dimarts passat una reunió a la Ciutat del Futbol entre el Comitè d'Àrbitres i la Lliga per traçar el full de ruta de la implantació de la tecnologia del futbol des de la primera jornada de la temporada que ve.

No obstant això, aquesta tecnologia ha aixecat enrenou i postures contràries per la lentitud en l'execució de les decisions, tal com s'han provat en diferents partits amistosos entre seleccions. Aquestes són avantatges i desavantatges de tenir-lo:

Avantatges :

Els àrbitres, amb menys pressió a l'hora de prendre decisions : Si hi ha protagonistes en un partit de futbol que són jutjats i picats per premsa i aficionats constantment, són els àrbitres, les decisions sempre generen polèmica. Amb la tecnologia, les polèmiques podrien deixar-se de costat.

Futbol més just i equitatiu entre equips grans i petits : Si per alguna cosa es queixen els equips petits és que les decisions dels àrbitres sempre són a favor dels grans. Amb l'arribada del VAR aquestes situacions s'evitarien en gran mesura.

Inconvenients :

Elevat preu : Finalment serà Mediapro qui es faci càrrec de donar suport tecnològic a l'VAR a Espanya, i els senyals les rebrà l'edifici IMAGINA de Barcelona. Tot i que hi ha algú encarregat de donar-li suport, faltarà per comprovar qui es farà càrrec de pagar el cost de la implantació de la tecnologia.

Lentitud a l'hora de comprovar la decisió final de d'una jugada : En un esport com el tennis, l'ull de falcó és més efectiu ja que l'activitat tennística es produeix de manera interrompuda i amb més descansos. En un esport ininterromput i ràpid com el futbol aquesta tecnologia sembra dubtes pel que fa a la rapidesa amb què actuï.