Compartir

El Gran Premi de València va dictar campió: Marc Márquez. Només hi havia dues opcions. O Marc quedava dotzè o pitjor i Dovizioso guanyava, l'italià hagués estat el campió mundial. Tanmateix, les dues Ducati van acabar pel terra de València i Marc es va afermar en la tercera plaça.

Dani Pedrosa es va alçar com el més llest de la classe, avançant a Zarco – la revelació de la temporada- i va pujar al primer calaix del podi.

a Moto2, va vèncer Oliveira i en Moto3, Jorge Martín es va emportar el premi merescut , guanyar. Joan Mir va signar una nova remuntada marca de la casa.

Les dades que et vas perdre:

– És el títol 48 de la història del motociclisme espanyol.
Lorenzo no ha guanyat ni un sol cop en tot l'any. No passava des de 2008.
– En la volta 13, Lorenzo va rebre ordres d'equip: deixar-se avançar per Dovizioso. No obstant això, l'espanyol no es va assabentar del tot i l'equip va haver recordar-fins a 6 o 7 vegades.
Marc Márquez, al Ángel Nieto : el pilot de Cervera no va parar de tirar la mirada enrere, com si d'un retrovisor de tractés, amb l'objectiu de saber qui tenia o deixava de tenir a prop.

el millor:

Zarco, revelació : El pilot de Monster Yamaha Tech 3 ha estat un dels millors pilots de la temporada. Provinent de Moto2, el francès de 27 anys ha lluitat braç a braç amb els més assentats a dalt. A València va donar una imatge colossal. – Jorge Martín: "No he comès cap error , en cap corba i això mai m'havia passat". 50 carreres li ha costat al pilot espanyol, després de 9 poles, guanyar. Orgullós se'n va a casa l'espanyol, a tan sols 43 punts de Canet, que ha acabat tercer.
Marc Ramírez va acabar amb podi, tercer lloc , a Moto3. Gran finalització "a casa" per a ell.
Esportivitat màxima : tots els directius i membres de Ducati, a més de la resta dels equips, es van acostar al box de Repsol a felicitar l'equip i pilot.
La remuntada de Rins : Va sortir 11è i va acabar sent 4t. Molt bona carrera d'Álex, que va saber gestionar bé els temps i els errors del rival.

El negatiu:

Les dues Ducati van acabar per terra : Dovisioso va merèixer acabar la carrera, i fins i tot ho va intentar, però va acabar al box abans d'hora. Per la seva banda, Lorenzo va caure mentre des Ducati no deixaven d'enviar-li missatges.
Xavi Vierge, de Moto3, frustrat : Els frens de la moto no funcionaven de forma correcta
Les Yamaha tornen a donar mala imatge : Tant Rossi (5è), com Viñales (12è) estan digustados amb la moto i els pneumàtics. Els tests post GP, a Jerez, marcaran els canvis.
María Herrera, any molt dur per a ella que acaba amb la clavícula ressentida en aquest últim GP.