Quantcast

El futbol italià repudia els actes racistes dels ultres de la Lazio

La primera mesura serà que a tots els partits de la Sèrie A italiana sortiran els equips amb el famós Diari d'Anna Frank per protestar contra el racisme feixista al futbol , que per desgràcia, en el futbol italià està molt estès. No és l'única ideologia que colpeja al futbol italià , ja que les lluites entre ultres feixistes i comunistes són ja una horrible tradició en el futbol del país. Els equips de la Sèrie A s'han posat d'acord de seguida a l'hora de prendre aquestes mesures, necessàries per altra banda, per eradicar del futbol als ultres radicals.

Una altra de les mesures , aquest cop presa per la Lazio , és portar els ultres `biancocelesti' al camp de concentració d'Auschwitz perquè vegin l'horror que van viure les persones que hi van ser durant els cinc anys que va estar en funcionament el camp de concentració que més jueus va rebre i que més jueus va assassinar durant la `Solució final 'que Himmler i Hitler van idear per exterminar la raça jueva, i que ara, macabrament, usen els `Irriducibili' com a objecte de burla cap als seus rivals romans.

No és la primera vegada que passa una cosa semblant al futbol europeu , no només per part d'aficionats, sinó també per part de jugadors, que es van mostrar obertament afins a la ideologia feixista. És ja històric el gol que va celebrar Paolo Di Canio , ex jugador de l'equip `biancocelesti', amb la salutació romana dirigit als seus ultres a l'Olímpic de Roma. Aquests episodis no només s'han donat a Itàlia, a Grècia , Giorgios Katidis va realitzar aquesta salutació després d'anotar un gol que donava la victòria, molt important, l'AEK d'Atenes, davant del Veria.

hi ha molts exemples i hi ha molts futbolistes relacionats amb aquesta ideologia d'extrema dreta, entre ells un espanyol, Javier Arizmendi , ex de l'Atlètic de Madrid, i de l'Esportiu de la Corunya, al qual hem vist amb símbols d'extrema dreta en alguna ocasió.

aquestes mesures s'espera que siguin suficients perquè aquestes ideologies , totes elles dolentes, desapareguin del futbol italià , i que serveixin de exemple per a un altre països d'Europa en què aquest problema augmenta donada la divisió i el radicalisme dels seus ultres, com per exemple, a Polònia, en l'Ekstraklasa, en què hi ha molts grups d'ideologies feixistes i comunistes que es barallen cada dia i els ultres dediquen la seva vida a l'equip i al grup.

Comentarios de Facebook