Quantcast

Tot el que cal saber del Cas Márquez

Rafa Márquez passa els pitjors dies de la seva vida personal. El futbolista asteca, considerat un referent a Mèxic, ha estat inclòs en la llista negra de les 20 persones físiques i jurídiques mexicanes amb les que el Departament del Tresor nord-americà vincula amb el narcotràfic. A més, fins a un total de nou empreses que van a càrrec del futbolista s'han vist implicades per encobrir a organitzacions criminals que representaven.

Al jugador li ha estat prohibida taxativament l'entrada al país nord-americà, i li han estat embargats tots els béns que posseeix a Estats Units, com comptes corrents i les propietats que hi posseeix el que fos jugador del Futbol Club Barcelona. D'altra banda, el Govern de Donald Trump prohibeix a qualsevol empresa del territori nacional nord-americà contraure relacions comercials amb Márquez.

L'última novetat sobre el cas va ser una declaració voluntària del mexicà davant els mitjans de comunicació a la ciutat mexicana de Guadalajara en què negava rotundament qualsevol implicació amb el narcotràfic: "Diversos mitjans de comunicació van assenyalar que sóc objecte de persecució per part del Departament de Tresor dels Estats Units per suposats fets relacionats amb una organització criminal. Nego categòricament qualsevol tipus de relació amb aquesta organització i els fets referits en les notes periodístiques ".

d'altra banda, Rafa Márquez i les seves empreses han estat acusats de rentar diners il·lícits i ocultar el nom d'aquestes organitzacions delictives. A la llista apareixen precisament la seva escola de futbol que porta el seu nom i la seva fundació Futbol i Cor, a través de la qual ajudava a nens en situació de pobresa i exclusió social i per la qual rebia subvencions de quatre milions d'euros.

Aquests fets no han fet més que danyar la reputació professional i personal de Rafa Márquez, acusat de tenir relacions personals amb el narco Raúl Flores, que va treballar per al Joaquín "el Chapo" Guzmán.

Comentarios de Facebook