Compartir

La Major League Soccer (MLS) guanya cada vegada més adeptes dins del futbol, ??i també, gaudeix de major capadidad de seducció per atreure futbolistes d'elit. Es pot comprovar a través dels jugadors d'elit que, en el tram final de la seva carrera, s'han marxat al país més desenvolupat del món a finalitzar la seva etapa com a futbolista professional i l'experiència ha resultat més que positiva.

< p> Aquests són alguns dels motius que poden conduir a jugadors que han marcat una època en el futbol europeu a jugar a la MLS:

Estats Units, qualitat de vida garantida : Moltes de les Lligues es caracteritzen per tenir equips amb pressupostos elevats amb els quals atreure jugadors i organitzar projectes més que interessants, però a diferència de la Xina o països àrabs com Qatar, si per alguna cosa es caracteritza Estats Units és per l'atractiu de les seves grans metròpolis, per la qualitat de vida que atresoren i per les seves grans serveis.

Desig de popularitzar el 'soccer' : el futbol als Estats Units sempre ha estat un parell de graons per sota d'esports amb el futbol americà, el beisbol o el belo ncesto, els més populars a Amèrica del Nord, però l'arribada de futbolistes com David Beckham o Thierry Henry al començament de dècada són la primera pedra en el camí per fer del futbol un esport vistós i atractiu per als nord-americans.

Pressupost elevat i futbolistes d'elit a les seves files : al fil del que s'ha comentat anteriorment, Bekcham i Henry van posar la primera pedra en el camí, als quals van seguir jugadors com Didier Drogba, Kaká, Pirlo o David Villa entre d'altres. Tots ells futbolistes que han triomfat amb els seus respectius clubs i han fet història en el món del futbol i exerceixen d'ambaixadors de la MLS, que gaudeix de major pressupost per atreure futbolistes de major calibre.

Carlos Vela ha estat l'últim a arribar a la Major League Soccer. Qui sap si mai pot donar-se la ocasió que els Messi, Cristiano Ronaldo i companyia puguin jugar a futbol als Estats Units.