Quantcast

Mireia Belmonte ha fet or en 200 papallona

Mireia Belmonte culmina un dels seus reptes pendents en natació. L'espanyola s'ha fet amb la primera medalla d'or en un mundial, en els 200 papallona, el seu estil de natació fetitxe, després d'imposar-se a l'amfitriona Katinka Hosszu i a l'alemanya Frankiska Hentke, les seves dues màximes rivals durant l'exigent prova.

El primer viratge el va acabar en sisena posició, tot i que el ritme que va mantenir va ser mil·limètric i constant, sent la prova molt renyida i gairebé sense diferències. No obstant això, en el segon llarg, Mireia va començar a marcar territori fins a col·locar-se segona en els 100 metres amb escasses mil·lèsimes de diferència pel que fa a Hentke, que va prémer fort fins a l'últim viratge, en què l'alemanya i Mireia arribaven igualades i va ser el moment clau perquè l'or es quedés en mans de l'espanyola.

Mireia ha guanyat totes les medalles possibles en diferents estils. De fet, l'any passat en els Jocs de Rio va esdevenir la nedadora amb més medalles olímpiques i la que més metalls collia en piscina llarga i piscina curta, superant així a nedadors com Martín López Zubero o Rafa Muñoz.

D'aquesta manera, Mireia engrandeix la seva llegenda i també la de l'esport espanyol. Un or olímpic, un altre mundial, quatre europeus, set mundials en piscina curta, i nou europeus en piscina curta són les seves medalles daurades més destacades. Des les 42 medalles que acumula Belmonte, 21 són d'or al llarg de la seva trajectòria.

Tercera medalla en aquest 2017, la primera d'or després dels dos metalls de plata sumats també a Budapest, mantenint ferm el caràcter guanyador amb les medalles aconseguides a Rio (tres de bronze en 400 estils i l'or en 200 metres papallona) i el Campionat Europeu de Londres, amb quatre metalls de plata (dos a 1500 lliures i dos a 4×200 lliures) més tres bronzes en 400 metres lliures.

Comentarios de Facebook