Compartir

La selecció andorrana guanya a Albània, una de les favorites del FIBA U16 European Championship, per 55 a 52 en un partit en el que s'han avançat els locals des de l'inici.

El conjunt entrenat per Xavi Luque, amb 8 noves incorporacions (2 en edat infantil encara), ha competit a un gran nivell, donant com resultat aquesta treballada victòria.

En acabar el partit, el seleccionador feia referència a la bona gestió que l'equip ha fet de les mancances davant el rival, que els superava físicament.
La millora del rebot defensiu ha estat un punt clau per a poder aguantar el ritme dels albanesos que en el 3r quart s'han acostat en el marcador.

L'últim quart ha estat el més dur, ja que el marcador s'igualava, però la selecció andorrana “ha sabut tancar les vies d'anotació fàcil i defensar amb disciplina”, ha declarat Xavi Luque.

JORNADA INAUGURAL
L'europeu ha donat el tret de sortida a les 12h, amb el partit Gibraltar – Armènia (59-66), per a seguir amb Gales – Moldàvia (55-64) i Azerbaijan – Mònaco (74-63) abans de donar pas a la cerimònia inaugural que s'ha celebrat abans del partit de la selecció andorrana amb Albània.

Fernando Ballester, comissari en cap del campionat, destacava el gran aparador que suposa per als joves una competició com aquesta, on poden mostrar el treball fet durant mesos, així com la seva evolució, medint, així, en quin nivell es troben.

Ballester també recordava el gran treball de l'organització i l'ajuda rebuda dels voluntaris per a què la competició sigui un èxit: “es nota la precupació de la gent que viu el bàsquet, es nota que es cuida i es mima el campionat i per això la FIBA repeteix periòdicament l'elecció de la seu”

Elisabeth Cebrian, màxima responsable FIBA en el europeu que organitza aquest ens conjuntament amb la FAB, recordava la importància per a la seva organització de campionats d'aquesta mena, on els equips que competeixen són de nivells similars i, per tant, molt competitives, “cosa que fa que els jugadors tinguin l'oportunitat d'expressar el seu talent a la pista”