Compartir

La detenció d'Ángel María Villar per apropiació indeguda, falsedat documentada i corrupció entre particulars paralitza per complet el futbol espanyol. Tant és així que s'han vist paralitzada dues reunions: la primera, afecta l'elecció de la nova Junta Directiva de la Federació; i la segona, que perjudica el pla esportiu, ha provocat la suspensió del sorteig del calendari de la Lliga Santander 2017/18, per ara.

Des de la Lliga de Futbol Professional, amb Javier Tebas al capdavant, pretenen que no s'aturi l'activitat a la Federació tot i que Villar es trobi en els calabossos malgrat la seva espera a passar per judici davant del jutge Pedraz, i volen de totes totes que la data de la celebració del sorteig no es vegi modificada de la data plantejada des de l'inici, que seria demà dijous a les 11:30.

A la seu de la competició domèstica resen que com a màxim, s'ajorni a divendres, però que no se celebri la setmana que ve, que és el que diuen els dirigents de la Federació, per tal de no molestar o trastocar els plans i els viatges dels clubs a la pretemporada de cara a l'inici de Lliga.

José Ramón Lete s'ha pronunciat en aquesta línia. El secretari d'Estat per a l'Esport, confirma la celebració aquesta setmana del sorteig del calendari de Lliga perquè segons ell així ho van garantir la LFP i la RFEF: "El calendari de Lliga estava aprovat anteriorment, només falta l'acte administratiu del sorteig, i em han comunicat que es farà sense problemes. la Federació i la Lliga han arribat a un acord, però no saben si ho faran dijous o divendres "

D'altra banda, Lete va confirmar que no hi haurà cap Junta Gestora per substituir l'actual, que està a la presó, ja que considera que la Federació "té els mecanismes necessaris" per formar una nova Junta Directiva.

quant a la substitució d'Ángel María Villar per un altre president, els estatuts de la Federació resen que, en cas d'absència del president, ocuparà el càrrec en ordre: primer, pels vicepresidents; segon, en cas de no haver vicepresidents, pel tresorer, i en últim lloc, pel membre de més antiguitat.

Malgrat tot això, Villar no dimitirà del seu càrrec tret que sigui processat, com a mínim, i en cas de produir-se, començaria un nou procés electoral per determinar qui serà el pròxim president de la Federació