jueves, 13 agosto 2020 7:06

Tour de França 2017: Etapes, ciclistes i equips

La competició arrencarà a Düsseldorf (Alemanya) en la qual la primera etapa serà una contrarellotge, i abans d'entrar de ple en el país gal, passarà per Bèlgica, concretament per Suro i Verviers, on les etapes es disputaran en pla, terreny propici per als ciclistes; i també per Luxemburg, en la quarta etapa, que anirà des de Verviers fins Vittel, ja en territori francès.

Les etapes de muntanya seran una constant en les primeres setmanes. Si la primera etapa de muntanya es viurà a la tercera data, la segona tindrà lloc a la cinquena etapa, amb l'ascens fins a La Planche des Belles Filles, en què els corredors hauran prop de sis quilòmetres d'ascens. El segon cap de setmana de competició es avecinará intens i dur per als ciclistes, que tindran en la setena etapa una difícil escalada fins als pics de Biche, el Mont du Chat i el Grand Colombier, amb previ pas dissabte entre Versoul i Troyes. L'últim esforç que hauran de realitzar els equips anterior al primer aturada serà a la vuitena i novena etapa, en què hi haurà fins a tres pics de pujada, amb la pujada a la Muntanya la Cumbe i l'arribada a l'Estació de Rousses, més el pas per Nantua i Chambery.

Després de l'aturada, els corredors hauran dues jornades de transició en terreny pla, on correran a Eymet i Pau, al sud del país. Posteriorment, s'alternaran carreres en pla amb etapes en què hi haurà pujades, com la tretzena etapa que va des de Sant-Girons fins Foix. Les etapes de muntanya provocaran molt desgast en els ciclistes, que a diferència d'altres edicions, hauran de disputar més etapes amb pujada a muntanya. L'etapa més dura de les últimes prèvia a l'última en la qual tindrà lloc l'arribada a París serà la quinzena, des de L'Église fins a Le Puy, en què el grup de gran grup podria tenir la seva oportunitat de retallar temps respecte a el cap de carrera.

Fins a un total de 21 etapes conformaran l'edició 2017 del Tour de França, en el qual deu noves etapes tindran cabuda en la competició. Debuten d'aquesta manera les esmentades etapes anteriorment més La Mure, Izoard, i Salon de Provence. Per la seva banda, es creuaran cinc regions franceses: Els Vosges (1r Etapa), El Jura (6), el Massís-Central (2) i Els Alps (6).

Per la seva banda, el nombre de ciclistes ascendeix a 198, mentre que el nombre d'equips es queda en 21. Chris Froome buscarà guanyar el seu quart Tour amb l'equip Sky i es postula com el favorit a guanyar la competició. Davant d'Froom, Nairo Quintana amb l'equip Movistar i Alberto Contador com a referent del Trek-Segafredo intentaran batallar amb el ciclista australià per alçar-se amb el triomf. Cal destacar també el paper que jugaran equips com Lotto Soudal, amb Andre Greipel com a líder, que buscaran victòries en etapes en pla. Imprescindible també la presència de Cavendish, que anirà per a l'equip Dimensió Data, i de Thomas Voeckler, que es retirarà al final de la competició.

Els maillots seran els mateixos que s'han vingut usant en totes les edicions. El tradicional i popular mallot groc serà utilitzat pel líder del Tour. També hi haurà mallot per al líder de la muntanya, que gaudirà d'un mallot amb lunars, mentre que el líder per punts portarà mallot verd. Els joves millor classificats també portaran mallot, en aquest cas de color blanc.

Carlos Betancur debutarà per primera vegada en la que serà la 104ª edició del Tour de França. El colombià participarà amb la finalitat d'ajudar a Nairo Quintana a guanyar l'edició. D'altra banda, Richie Porte, de l'equip BCM, admet que Chris Froome és el gran favorit, encara que subratlla que es troba davant la seva gran oportunitat de fer-se amb el títol, tal com va afirmar als mitjans de comunicació a Düsseldorf, ciutat on es iniciarà el Tour.

Artículos similares