Compartir

De nou un professional del món del futbol se les veu amb Hisenda. En aquesta ocasió es tracta de qui va ser entrenador del Reial Madrid, José Mourinho. La Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat una denúncia contra ell per dos delictes contra la Hisenda Pública relacionats amb l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Les infraccions s'haurien comès suposadament durant els anys 2011 i 2012. En total la quantitat defraudada que se li atribueix ascendeix a 3.304.670 euros.

Segons la Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Madrid, que ha estat qui ha presentat la denúncia davant el Jutjat d'Instrucció Degà de Pozuelo d'Alarcón, el frau es correspon als ingressos per drets d'imatge. Per ocultar-los, Mourinho hauria emprat una societat amb seu al paradís fiscal de les Islas Virgenes.

Mourinho va signar el 31 de març de 2010 un contracte de treball amb el Reial Madrid i va traslladar la seva residència a Madrid, motiu pel qual va adquirir la condició de resident fiscal a Espanya. No obstant això, “amb ànim d'obtenir un benefici il·lícit”, va presentar en termini les seves declaracions dels exercicis 2011 i 2012 sense declarar els seus ingressos procedents de la cessió dels seus drets d'imatge.