Compartir

El fabricant alemany de components d'automoció, Bosch, vol aprofitar totes les oportunitats que li ofereix un mercat completament innovador, oferint tecnologies i serveis que facilitin l'aparcament. Es quantifica en un 30 per cent, el volum del trànsit al centre de les ciutats de cotxes buscant aparcament, necessitant una mitjana d'uns vint minuts per trobar una plaça lliure. Per fer front a aquesta situació, Bosch està desenvolupant solucions intel·ligents basades en la connectivitat, capaços de simplificar la recerca de places lliures, en utilitzar aplicacions basades en el "núvol" per estalviar temps i reduir l'estrès, amb això es simplifica la recerca de aparcament i s'automatitza el procés d'estacionament per a una major seguretat. La mobilitat del futur comença per l'aparcament automatitzat i connectat i per això Bosch ofereix sistemes assistents a l'aparcament, que ja inclouen alguns models actualment, com el sistema de càmera posterior de marxa enrere.

Al llarg de 2018 ja estaran operatius sistemes per a l'aparcament totalment automatitzat i sistemes d'aparcament connectat, que busquen i informen sobre places lliures a fi de aparcar amb tota seguretat, pel que Bosch redueix la recerca d'estacionament de dues maneres. En primer lloc, mitjançant sensors especials d'ocupació en places d'aparcament o pàrquings que detecten i informen al conductor sobre les places disponibles. I, en segon lloc, a través dels propis sensors d'ultrasons, emprant en la recerca d'aparcament en els carrers i connectant-los amb la "núvol".

Actualment, s'està duent a terme un programa pilot de aparcament intel·ligent a la ciutat alemanya de Stutgart, amb vehicles d'una marca "Premium" dotats de dotze sensors d'ultrasons i s'espera que el 2020 tots els sistemes estiguin implantats a la UE.

els sensors d'ultrasons fabricats per Bosch a Madrid, són element clau en el desenvolupament de l'aparcament intel·ligent. Robert Bosch España Fàbrica Madrid SA, pertanyent a la divisió Automotive Electronics, que el 2017 celebrarà la producció de 200 milions d'unitats de sensors d'ultrasons, és un avançat centre de producció especialitzat en la fabricació de sensors per a diverses aplicacions, especialment relacionades amb el automòbil.

a més dels sensors d'ultrasons que incorporen els vehicles dels principals fabricants d'automòbils a nivell mundial, la fàbrica de Bosch a Madrid produeix també sensors d'acceleració per als sistemes de coixí de seguretat, dels quals ja ha superat

la xifra de 400 milions d'unitats produïdes. La fàbrica és en l'actualitat planta líder per a tots aquests sensors, que són fabricats també per Bosch en els seus centres de Suzhou (Xina) i Juárez (Mèxic) per als mercats americans i asiàtics. A la pràctica, això vol dir que la fàbrica madrilenya lidera el desenvolupament de les línies de fabricació d'aquests productes, així com la transferència tecnològica a les altres plantes satèl·lit. Tota solució o innovació desenvolupada a Madrid afecta per igual a les línies en altres localitzacions, sent traslladada una vegada realitzada la seva verificació.

El Grup Bosch s'ha compromès a invertir, durant els propers anys, 30 milions d'euros en nou línies noves de producció. Quatre d'elles s'han implantat ja en 2015 i dues el 2016, a més de la renovació de les línies SMT per als muntatges de circuits impresos. La fàbrica de Bosch a Madrid compta actualment amb una plantilla d'unes 700 persones.