Compartir

Tots els vehicles van ser detinguts per un grup d'agricultors que portaven diferents eines i estris intimidatoris amb els quals van amenaçar els conductors obligant-los a baixar-se dels camions, procedint llavors a vessar a la calçada el vi que transportaven.

Davant d'aquests fets, l a Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) , mostra una vegada més el seu enèrgic rebuig a aquestes accions deplorables denunciant la passivitat amb què les autoritats franceses es manifesten permetent aquests atacs.

Des de la CETM es posaran aquests fets en coneixement del Ministeri de Foment perquè l'Estat Espanyol i la Unió Europea s'exigeixin responsabilitats al Govern Francès, per vulnerar el Tractat de Schengen en permetre, novament, que al seu territori s'impedeixi la lliure circulació de mercaderies, així com perquè es reparin els danys produïts i es castigui els responsables de l'atac .

de la mateixa manera, la CETM considera indispensable que s'exigeixi de manera immediata una actuació de control i vigilància per part de la Gendarmeria Francesa, que fins a la data ha permès que aquest tipus d'assalts es produeixin amb total impunitat, amb el clar objectiu de salvaguardar la seguretat dels nostres conductors i vehicles, així com de la mercaderia que transporten, abans que haguem de lamentar alguna desgràcia personal. < / p>