Compartir

Un informe de l'Agència Mundial Antidopatge, AMA, ha posat a Rússia en el punt de mira en denunciar que que Rússia "va operar un programa de dopatge patrocinat per l'Estat" en els Jocs Olímpics de Sotxi, el 2014. el sistema hauria funcionat de manera continuada entre 2011 i 2015.

Segons les investigacions, un laboratori de Moscou substituïa sistemàticament les proves dels esportistes per ocultar el dopatge . La investigació parteix de les declaracions de l'exdirector del laboratori rus, Gregory Rodchenkov, que va confessar que els serveis secrets russos van orquestrar un ampli programa per substituir les mostres dels atletes dopats.

La gravetat del cas ha obligat a participar al mateix president del Govern, Vladímir Putin, que ha anunciat la destitució dels implicats en la trama. No obstant això, ha qualificat d ' "injusta i incivilitzada" la possibilitat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) deixi a Rússia fora dels JJOO de Rio de Janeiro, que comencen el proper 5 d'agost. < / p>

de moment Rússia no participarà en les proves de pista i camp després de la suspensió dels seus atletes per part de la Federació Internacional d'Associacions d'Atletisme (IAAF).