Compartir

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any i nou mesos de presó a Leo Messi per tres delictes de frau comesos a la Hisenda Pública entre els anys 2007 i 2009. La justícia, com era d' esperar, també ha decretat la mateixa pena a Jordi, pare del futbolista i que presumptament s'havia fet càrrec dels assumptes fiscals.

En concret, la justícia assegura que l'astre argentí i el seu pare van defraudar durant tres anys més de quatre milions d'euros en relació als drets d'imatge que Messi va atorgar a diverses firmes de prestigi.

Tot i la condemna, ni Messi ni el seu pare entraran a la presó perquè la pena és inferior a dos anys i pel fet que no cap d'ells té antecedents penals.

Del que no es va a lliurar el '10' del Barça és de pagar una multa de dos milions d'euros. Una xifra una mica superior a la que haurà d'abonar el seu pare, ja que se situa en 1,5 milions d'euros.

En el judici contra els dos, la Fiscalia demanava una pena d'any i mig per al pare del futbolista mentre que va ser l'Advocacia de l'Estat la que va demanar una condemna de 22 mesos per a tots dos per les quantitats defraudades. < / p>

Messi, que ja va pagar cinc milions d'euros per posar-se al dia amb Hisenda , ha afirmat en la seva declaració al començament de juny davant del jutge que ell es dedicava a "jugar a futbol, confiava en el meu pare i que no tenia ni idea de res ".