domingo, 27 septiembre 2020 19:39

Brussel·les obliga el Reial Madrid a tornar 18,4 milions en ajudes il·legals

El diari 'Financial Times' publica aquest divendres a les seves pàgines que la Comissió Europea, a través de Competència, anunciarà, previsiblement dilluns, que ha finalitzat la seva investigació que va començar el 2013 i que tenia previst analitzar els avantatges fiscals d'alguns clubs com Real Madrid, Barcelona, ??Athletic de Bilbao i Osasuna de Pamplona, ??entre d'altres.

Aquesta informació dóna gairebé per segura que el club que presideix Florentino Pérez haurà de pagar 18,4 milions d'euros perquè va poder rebre ajudes il·legals de l'Estat. L'equip de Margrethe Vestager, comissària europea de Competència, ha analitzat documents que demostrarien que el Reial Madrid va poder beneficiar d'acords positius amb l'Ajuntament de la ciutat amb permutes de terrenys per seu interès.

En concret, el terreny afectat seria un que l' consistori popular d'Álvarez del Manzano, alcalde de Madrid en aquest moment, va cedir en 1998 al Reial Madrid en les Taules de Sanchinarro. un terreny cedit per mig milió d'euros que va passar el 2011 a repercutir al club blanc en 22,7 milions d'euros.

Està previst que en aquesta declaració de dilluns, la Comissió Europea de Competència falli respecte als ajuts que han rebut el Barça i altres casos similars com el del València (86 milions), l'Elx (14 milions) o l'Hèrcules (18 milions).

També sembla factible que hi ha novetats quant als tipus impositius de quatre clubs amb privilegis a Espanya (R.Madrid, l'Osasuna, Barça i Athletic) i que s'assemblin al 30% aplicable als equips que són societats anònimes des de 1990.