Compartir

Un cop terrible. Així es pot qualificar la derrota d'Espanya davant Croàcia en l'últim partit del grup D. Després d'arribar al xoc amb el vent a favor i haver demostrat un gran nivell davant República Txeca i Turquia, la 'Roja 'va mostrar a Bordeus seva pitjor versió i es va deixar remuntar (2-1) en un xoc que tenia pràcticament controlat al límit del descans.

El partit sempre es va jugar en els camins que Croàcia va voler. Les baixes de Modric i Mandzukic no es van notar a l'equip rival, que va pressionar molt ben amunt i va provocar diversos ensurts en la defensa espanyola, on Ramos no va tenir el seu millor dia i amb un De Gea molt dubitatiu durant tot el xoc.

No obstant això, en la primera jugada de tiralínies d'Espanya, la màgia de la Silva va creuar una passada que només poden dibuixar els 'bojos baixets' com ell perquè Fabregas cedís la pilota a Morata, qui en línia de gol, posava el 0-1 al marcador.

Espanya va contemporitzar el joc encara Croàcia tenia clar el seu guió: pressió forta enrere i esperar per sortir a la contra. Silva seguia filtrant pilotes als espais on Nolito i Morata van tenir diverses opcions per fer que els Del Bosque augmentessin l'avantatge al marcador.

Quan tot semblava que s'arribaria amb el 1-0 al descans, Perisic, el mal de cap d'Espanya durant tot el partit, va irrompre per l'esquerra amb un gran centre que va rematar amb l'esperó Kalinic, guanyant la partida a Sergio Ramos i batent a De Gea.

Davant el problema que tenia Espanya en les escomeses croates, Del Bosque va donar entrada a Bruno per controlar més el centre del camp. El guió del partit va seguir igual fins que en una pilota filtrat l'àrea va servir perquè Kuipers, l'holandès, s'inventés un penal a Silva . Ramos va tirar de galons però va errar la pena màxima que hagués suposat el 2-1 al marcador.

Al minut 88, quan el partit semblava que moria, Croàcia assestava un cop letal a Espanya. Perisic anotava el 2-1 a la contra després d'una fallada de De Gea clamorós, més pendent potser del que passi al seu voltant que de la pròpia Eurocopa.

Amb aquesta derrota, Espanya perd el liderat del grup d i passa com a segona a vuitens de final. De tenir un quadre més assequible, amb països com Albània, Suècia, Hongria o Islàndia, els de Del Bosque tindran pel camí ossos difícils com Alemanya o França. Abans de tot això, el dilluns 27, a les 18:00 hores, Espanya tindrà una dura eliminatòria davant Itàlia.