Compartir

Després de ser finalista en l'edició de l'any passat, on va quedar just per darrere dels germans Gasol, guanyadors el 2015, Francisco Javier Gómez Noya ha estat guardonat en 2016 amb el premi Princesa d'Astúries de l'Esport. < / strong>

el jurat, presidit per l'exatleta Abel Antón, ha destacat el palmarès del triatleta, a més de "els valors d'esforç i perseverança davant l'adversitat, demostrant una enorme fortalesa i un encomiable esperit de superació durant tota la seva carrera ".

a la final, Gómez Noya es s'ha imposat a altres candidats de prestigi com els 'All Blacks', és a dir, la selecció de rugbi de Nova Zelanda, la llorejada esquiadora Lindsey Bonn i el nou vegades campió del món del WRC, el francès Sebastián Loeb.

al llarg de la seva carrera, el triatleta gallec ha collit cinc títols mundials, quatre campionats d'Europa i una plata olímpica. Gómez Noya es convertirà en els propers Jocs de Rio en una de les principals amenaces, al costat de Mario Mola, dels germans Brownlee, màxims candidats a revalidar l'èxit aconseguit en les olimpíades de Londres.