viernes, 25 septiembre 2020 9:25

Manchester City-Reial Madrid i Atlètic-Bayern, semifinals de Champions League

Ja hi ha emparellaments de semifinals de Champions League. El Reial Madrid s'enfrontarà al Manchester City del xeic Mansour bin Zayed i Manuel Pelegrini, construït a bases d'una pluja de milions per un altre espanyol, l'ex culer, Txiki Beguiristain i que, però, fins aquest mateix any, havia romàs inèdit a les rondes decisives del màxim torneig continental. Mentrestant, l'Atlètic de Simeone es veurà les cares amb el Bayern de Guardiola en una eliminatòria molt semblant a la que acaba de liquidar amb el Barcelona: dos estils antagònics que prometen emocions fortes en l'eliminatòria per dues entitats amb comptes pendents amb la història . Almenys, per als matalassers.

En teoria el del Madrid és l'aparellament més desigual d'aquestes 'semis'. Només calia parar atenció a la cara del seu secretari tècnic per adonar-se que als britànics el nom del club blanc se'ls fa bola des del començament. meditabund i hieràtic estava Txiki quan va sortir el rètol del Reial Madrid del bombo. Ja es veurà si els britànics per fi han trencat el sostre de vidre que els ha impedit fins al moment triomfar plenament en la gran passarel·la del futbol. El City és quart a la Premier a quinze punts del líder, el sorprenent Leicester de Claudio Ranieri.

Però més enllà d'això, l'equip del nord d'Anglaterra viuria en aquests moments un altre any tot esperant res mentre sonen aires de profunda renovació de la seva plantilla tot esperant el seu pròxim tècnic, Pep Guardiola, si no fos per que segueixen vius a Europa. Potser una cosa i l'altre vagi unit. Causa i efecte. Però els 'citizens' són una gran plantilla que ha millorat la seva fluixesa defensiva aquest exercici per molt que la seva mala situació en la competició domèstica digui el contrari. La seva porteria sembla més segura malgrat l'irregular Joe Hart. L'arribada de l'argentí Nicolás Otamendi sembla ajudar. El seu estil tendent a pastar la pilota i generar domini a partir de la possessió pot afavoreix al Reial Madrid, probablement el millor contraatac del món amb els suports de Benzema i les carreres de Cristiano i Bale. Els espanyols són favorits clars, però …