Compartir

Regne Unit ha despertat aquest diumenge amb una portada que ha generat un gran enrenou a tot el país. 'The Sunday Times' publicava una entrevista amb el doctor Mark Bonar, qui assegurava haver dopat a 130 estrelles de l'esport , entre les quals es trobarien futbolistes (no ha donat noms), tennistes, jugadors d'esquaix i fins i tot boxejadors.

En pàgines interiors del diari, Bonar assenyala que per la seva consulta, on va treballar amb substàncies prohibides, han passat jugadors de l'Arsenal, el Chelsea i el Leicester , l'humil líder de la Premier League. Tots aquests equips han negat les acusacions del metge britànic i han assegurat que prendran mesures legals per embrutar el nom dels respectius clubs.

A la llista d'esportistes, que no s'ha fet pública de moment, també hauria atletes importants, cosa que per Bonar, que segons diuen alguns mitjans ja va confessar aquests mètodes prohibits davant la justícia, no és estrany. "És irrellevant (…) Si acudeixen a mi amb deficiències detectades en les anàlisis de sang, és normal que els sotmeti a tractaments. En qualsevol cas, van ser totalment conscients del risc d'usar aquestes medicines en l'esport professional i en el seu deure de complir amb les lleis anti-dopatge ", concreta.

Malgrat que no hi ha molta informació al respecte sobre els propis mètodes que va usar amb aquests esportistes, 'The Sunday Times' apunta que podria tractar-se d'esteoroides i eritropoetina , utilitzada per millorar a les persones que pateixen diàlisi.

les paraules de Mark Bonar han provocat un gran rebuig entre la comunitat de l'esport britànic, que diuen no conèixer a aquest doctor i la activitat sembla estar més lligada a la cirurgia estètica que al futbol, ??tennis o l'atletisme.

En aquest llistat de Bonar, per cert, també hi ha esportistes forans encara que el mitjà no cita les seves nacionalitats.