Compartir

Citroën donarà tot el protagonisme al Méhari al Saló Rétromobile, que se celebrarà a París del 3 al 7 de febrer de 2016, ia més donarà a conèixer en primícia el seu successor natural: el Citroën E-Méhari.

Presentat al maig de 1968, el Citroën Méhari va posar en dubte les idees tradicionals sobre com ha de ser un descapotable, amb una carrosseria de plàstic, colors dignes de l'art pop i la senzillesa com a carta de presentació.

Gairebé 48 anys després, la marca reviu aquest esperit únic amb l'E-Méhari, un hereu 100% elèctric d'aquest model mític, que es presenta per primera vegada al gran públic . Una ocasió perquè el visitant visqui tot un "retorn al futur".

Al maig de 1968, quan tota una generació prenia els carrers de París a la recerca de més llibertat, Citroën va presentar el Méhari, 1 cabriolé atípic, fabricat sobre la plataforma del Dyane 6, que va aterrar com un platet volant a les carreteres de l'època. El seu disseny sorprenent, fresc, senzill i sense complexos, representar tota una revolució en els codis de disseny que definien tradicionalment als descapotables.

Polivalent, pràctic i econòmic, el Citroën Méhari es va convertir en el company ideal per fer escapades fins a la vora del mar, gràcies al seu enginyosa carrosseria de plàstic ABS que alleugereix el seu pes fins als 525 kg i ho fa insensible a la corrosió i rentable amb una simple mànega. La seva modularitat i colors pop van ser les claus de l'èxit d'aquest Citroën, que va destacar per la seva originalitat i el seu optimisme.

El Citroën Méhari va passar a ser ràpidament un símbol de llibertat i d'una forma de viure senzilla i relaxada: tot un fenomen social. Aquest model també va fer els seus primers passos en el món del cinema, en la popular sèrie de pel·lícules "El Gendarme", protagonitzades per l'actor Louis de Funès. A més, va mostrar les seves prestacions en proves exigents com el Raid Suro-Dakar-Lieja, el 1969 , i el Raid París-Kabul- París, en 1970. Fins i tot va vestir l'uniforme de l'Exèrcit Francès i la Gendarmeria Nacional del país veí.

A l'espera de la seva comercialització a la primavera, tots aquells que visitin el saló Rétromobile 2016, del 3 al 7 de febrer de 2016 al Recinte Firal de Porte de Versailles, podran descobrir el Citroën E-Méhari a rigorosa primícia, a més de tornar a trobar-se amb el Méhari original.

A més del Méhari, l'estand Citroën exhibeix, amb la col·laboració dels clubs de col·leccionistes de la marca, models històrics que han entrat en la llegenda, com el C6, símbol dels anys 30, el Traction Avant , vehicle mític del període d'entreguerres, el 2 CV comercial, que celebra aquest any el seu 65 aniversari o, al CX, model emblemàtic dels anys 70.