Compartir

Costa explicar la carrera del futbolista ghanès Freddy Adu, aquell potent davanter al que ràpidament van anomenar 'el nou Pelé' i que va debutar als 15 anys en la Major Soccer League dels EUA ¿La raó? Avui, 10 anys després, amb tan sols 26, sobreviu en la intranscendència futbolística i complementa els seus minsos ingressos per l'esport amb la promoció de aspiradores a les xarxes socials .

< p> El nord-americà d'origen ghanès va saltar a la fama gràcies a la precocitat amb la qual va començar la seva carrera -és el jugador més jove a debutar a la Lliga d'Estats Units- i ràpidament es va guanyar l'afecte i l'admiració de molts seguidors i experts . Aviat, les seves bones actuacions el DC United i el Reial Salt Lake City, li van permetre el seu pas al futbol europeu .

Però el seu camí en el vell continent va ser molt decebedor i lluny de brillar i confirmar-se com un jugador d'elit, Adu va fer el camí invers i va navegar per una sèrie d'equips en els que mai va tenir continuïtat : Benfica de Portugal, Mònaco de França, Os Belenenses de Portugal, Aris de Grècia i Rizezpor de Turquia.

Després de tot aquest tràfec, Adu va entendre que havia tornar al seu país parell intentar rellançar la seva carrera. Però ja res va ser igual. Va signar amb el Philadelphia Union, que li va cedir al Badia de Brasil, a l'Jagodina de Sèrbia i al Kups de Finlàndia, tots equips de segon, tercer o fins a quart nivell. I avui el davanter milita al Tampa Bay Rowdies de la North American Soccer League i a provecha seva relativa fama per publicitar aspiradores al seu compte de Twitter , en la té més de 390.00 mil seguidors. Segurament el major èxit que ha collit.