Quantcast

AMPLIACIÓ:Mas: "El 20-D ens juguem que el procés vagi endavant i ens esperen a la primera cantonada per trencar-nos les cames"

ACN Tortosa.-“El 20 de desembre ens juguem que tot això no només es mantingui viu, sinó que vagi endavant, i ens esperen a la primera cantonada per trencar-nos les cames i perquè aquest esperit de llibertat s'acabi a Catalunya”. Així de contundent s'ha mostrat el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, a l'hora de cridar a la participació el proper 20 de desembre en un míting de Democràcia i Llibertat a Tortosa. Mas ha fet èmfasi en el missatge que ja ha llençat durant el míting central a Vic i ha alertat del risc d'un pacte a Madrid entre PP i C's. El president ha demanat “barrar el pas” a aquests dos partits perquè “van néixer per dividir el poble de Catalunya”.

Mas ha subratllat que el procés per la independència ha “impressionat” molta gent dins i fora de Catalunya, però a Madrid “els ha emprenyat” i “ho volen destruir”. El president en funcions ha demanat tenir això ben present el 20-D a l'hora de votar per tal de mantenir viu “aquest esperit de llibertat de Catalunya”. “El 20-D no podem donar la impressió que tot això ara no va d'això, que ara és una coseta més, que a les eleccions no passa res, que ja governarà algú a Espanya”, ha remarcat.Recordant els valors francesos d'igualtat, fraternitat i llibertat, ha indicat que en cas d'una Catalunya independent, ell escolliria tres conceptes semblants: repetiria llibertat i hi afegiria el principi d'un sol poble i la solidaritat. En aquest punt ha advertit que PP i C's, que poden formar coalició de govern a Madrid, no compleixen com a mínim dos d'aquests conceptes, el d'un sol poble i el de la llibertat.En primer lloc, ha continuat, perquè “uns i altres han fet tot el possible per carregar-se la immersió lingüística i el català a les escoles”. Ells han atemptat contra la “cohesió” del poble català, “intentant restar oportunitats a la gent que no era de parla catalana”, ha continuat Mas, que ha constatat que PP i C's, en el fons, “van néixer per dividir el poble de Catalunya”. I pel que fa a la llibertat, ha subratllat que si hi ha algú que estigui en contra que els catalans siguin lliures són aquests dos partits, que competiran a partir del 20-D per veure “qui la diu més grossa i qui la fa més grossa” contra les institucions catalanes. “Barrem-los el pas allà on els demòcrates podem fer-ho, a les urnes”, ha conclòs.Per la seva part, el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha atacat especialment aquells que parlen de canvi, Podem i C's, quan en realitat són el mateix que PSOE i PP. Del partit d'Albert Rivera ha dit que “van de moderns” però acaben “copiant les velles polítiques” dels populars, no només en matèria lingüística, sinó també defensant el transvasament de l'Ebre. “Això és el de sempre, aquí tampoc hi ha cap canvi”, s'ha queixat.Pel que fa a Podem, ha pronosticat que incomplirà les seves promeses, com han fet sempre els socialistes, i ha ironitzat amb què al final no han convidat Syriza a la campanya perquè els grecs “han hagut de treure's els populistes de sobre i han retallat pensions, salaris i el primer que fan és pagar el deute dels alemanys”. La diferència entre grecs i catalans, s'ha queixat, és que Grècia demana diners a Europa, mentre que als catalans “els foten els diners”.

Comentarios de Facebook