Compartir

Jonah Lomu , era la major llegenda viva del rugbi neozelandès i un icona esportiva mundial , va morir aquest dimecres als 40 anys a casa d'Auckland, segons ha confirmat John Mayhew, portaveu de la família. Era coneguda des de fa anys la seva malaltia renal i les possible complicacions que podria presentar.

L'ala arrossegava des de fa més d'una dècada una greu malaltia renal, que el 2002 ja va obligar a retirar prematurament de la seva selecció. "És una cosa completament inesperat" , va relatar Mayhew, antic metge dels All Blacks i un dels íntims de Lomu, estrella planetària de l'esport. "Estem profundament tristos per aquesta sobtada mort ", va afegir John Key, primer ministre neozelandès, al seu compte de Twitter.

Lomu va arribar a Nova Zelanda procedent del Regne Unit en la nit de dimarts i només unes hores després va ser trobat mort a casa. Els primers símptomes de la seva estranya malaltia genètica, anomenada síndrome nefròtica, es van manifestar el 2004, quan va haver de sotmetre a un trasplantament de ronyó. No obstant això, set anys després el seu cos va rebutjar l'òrgan i els problemes es van tornar apressants. Així, la vida d'un gegant, d'un mite, depenia d'una màquina de diàlisi. Durant sis hores al dia, tres vegades per setmana, s'havia de sotmetre a aquest tractament.