domingo, 20 septiembre 2020 1:06

Celulosa de Levante presenta un nou ERO que afectarà els 87 treballadors de la indústria de Tortosa

ACN Tortosa.- Aquest expedient torna a proposar la suspensió temporal dels contractes dels 87 treballadors que hi ha actualment a la planta. Celesa planteja aturar la planta un màxim de 240 dies naturals els dos propers anys per adaptar la producció a la demanda mentre treballen en recuperar mercat. 

Com ha explicat el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, els sindicats han iniciat les taules de negociació per mirar “d'ajustar” aquesta suspensió temporal i acordar una compensació econòmica per part de la companyia, que cobreixi una part del salari que els empleats deixen de percebre amb la prestació de l'atur.

El secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, ha explicat que Celulosa de Levante SA aposta per la continuïtat de la indústria de Tortosa i ha plantejat aquest ERO, el cinquè des de 2009, per adaptar la producció al “procés de recuperació” que pateix la planta després d'una baixada de les vendes, conseqüència del canvi del tipus de paper de fumar. “L'empresa aposta per mantenir la planta oberta i recuperar el 100% de producció. Això, dins de la problemàtica, és positiu. 

Estan plantejant un expedient que durarà 2 anys. La previsió és intentar recuperar el mercat i produir”, ha subratllat Casadó. El producte de Celesa no es pot emmagatzemar perquè té un període limitat de validesa i la planta estava produint ara al 100%, des de que va finalitzar el darrer ERO, al mes de juny d'aquest 2015. Per ajustar la producció a la situació del mercat, que es refà més lentament del que es preveia, Celulosa de Levante ha plantejat aquest nou expedient de regulació per aturar la producció 240 dies naturals en 2 anys. És a dir, 120 dies a l'any dels quals 89 són de producció. 

“La proposta és similar a la dels darrers expedients”, ha apuntat Casadó. Els sindicats ja han iniciat les negociacions. Aquest dimecres a la tarda es farà la segona trobada amb l'empresa. Per una banda, es vol acordar una rebaixa de la proposta inicial de suspensió temporal dels contractes, i per l'altra, una compensació econòmica de Celesa a la reducció de salari que suposa passar algunes jornades a l'atur. A més, els empleats, després de sis anys d'aplicació de diferents ERO, comencen a exhaurir els dies de prestació. 

La majora comptàvem, el 2009, amb la màxima, de 720 dies d'atur, i actualment tenen, de mitjana, poc més de 100 dies. “No els queda gaire cosa”, ha lamentat el secretari general de CCOO.