domingo, 27 septiembre 2020 3:25

AMPLIACIÓ:El govern de Tarragona torna a admetre "mala praxi administrativa" a l'IMSS però nega l'existència de delicte penal

La portaveu del govern de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha manifestat la seva “sorpresa” per la detenció, aquest dilluns al matí, de l'exgerent de l'IMSS Antonio Muñoz en relació al cas Inipro. En una compareixença de premsa aquest dilluns a la tarda, Floria ha tornat a reconèixer una “mala praxi administrativa”, però ha negat l'existència de delicte penal. “Estàvem en una situació de greu crisi social en què es va prioritzar l'atenció tècnica i no es va tenir prou cura dels processos administratius”, ha declarat. El govern socialista s'ha tornat a posar a disposició de la justícia i ha expressat la “plena confiança” amb els equips tècnics i el funcionariat municipals.

La portaveu del govern socialista de Tarragona, Begoña Floria, s'ha mostrat sorpresa per la detenció de Muñoz perquè, segons ha opinat, “hagués comparegut al jutjat sense cap mena de problema si se l'hagués citat”. Floria ha reiterat que el govern està a disposició de la justícia a nivell tècnic i polític per tal d'esclarir “qualsevol dubte sobre els fets que són objecte d'investigació”.Com ja va manifestar arran dels escorcolls en diverses dependències municipals, el passat 9 d'octubre, Floria ha reiterat avui que el govern entén que a Inipro “hi va haver una mala praxi de tipus administratiu” però que hi ha “una gran diferència a la delictiva”. La portaveu del govern ha remarcat que, els anys 2011 i 2012, “estàvem en una situació de greu crisi social en què dins del propi IMSS, que tenia una estructura molt dèbil a nivell administratiu, es va prioritzar l'atenció tècnica i les emergències socials i no es va tenir prou cura dels processos administratius”. “Una cosa són problemes de gestió administrativa que no són defensables, i que per això es van prendre mesures, però que en tot cas no són un delicte penal, i per tant espero que el procés ens permeti esclarir tots aquests temes”, ha etzibat. Floria ha afirmat també que no té constància de l'existència d'altres “males praxis” en empreses municipals, si bé ha afirmat que no pot garantir que no hi hagi errors administratius en un Ajuntament on treballen 1.400 persones. “Plena confiança amb els equips tècnics i el funcionariat d'aquesta casa”, ha manifestat. La regidora portaveu ha manifestat la voluntat que s'esclareixin els fets al més aviat possible i que no es “judicialitzi” la política. A més, Floria ha detallat que, després de dimitir del càrrec de gerent de l'IMSS, Muñoz treballa actualment en dependències de la Guàrdia Urbana en l'àmbit de l'assistència sanitària i del projecte d'instal·lació de desfibril·ladors. La CUP vol que el cas INIPRO avanci “fins tan amunt com calgui”Per la seva banda, la CUP de Tarragona ha manifestat en un comunicat que la detenció de l'exgerent de l'IMSS “evidencia el progrés del procés d'investigació per tal d'esclarir el cas que vam dur a la fiscalia fa dos anys”.La Candidatura d'Unitat Popular ha confiat que la investigació avanci “fins tan amunt com calgui de manera que es depurin totes les responsabilitats necessàries”, alhora que ha mostrat la seva preocupació envers la manca de voluntat política per a evitar més casos d'aquest tipus.Segons la formació anticapitalista, “al mateix temps que se'ns diu que no s'ha de 'judicialitzar la política', quan proposem mesures per a garantir la transparència, se'ns tanquen les portes i no se'ns deixa cap altra sortida que la judicial”, ha manifestat en un comunicat, en referència a la proposta llençada per la pròpia formació política en l'anterior plenari en relació a al servei de neteja.