Quantcast

AMPLIACIÓ:Mas sobre Osàcar i Viloca: 'Els hi tinc la confiança que vaig depositar en el seu moment i confio que no m'equivocaré'

'En el senyor Osàcar i en el senyor Viloca jo els tinc la confiança que vaig depositar en el seu moment, i confio que després de dir-ho tantes vegades, no m'equivocaré'. Així s'ha pronunciat el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, després de les detencions del tresorer i de l'extresorer de CDC. Pel que fa a la comissionada per a la Transparència, Núria Bassols, ha indicat que no pot fer-la 'responsable de coses que afectin el seu marit', però sí que ha dit que analitzarà i debatrà la situació amb ella. 'Cada persona és cada persona independentment de la seva situació familiar. Ho comentarem amb ella i veurem, lo primer que he de fer és escoltar la seva versió'.

En la seva segona intervenció, Mas ha negat que hagi vingut al Parlament a 'escórrer el 'bulto'', i ha insistit que 'el moll de l'os' és si la Generalitat pot o no fer tracte de favor a una empresa en l'adjudicació d'obres, cosa que ha negat. Ha recordat la legalitat de les donacions a fundacions de partit i ha instat els grups de l'oposició a demostrar si hi ha una correlació entre aquestes aportacions i les adjudicacions. 'O hi ha tracte de favor en la contractació o no hi ha tema, i tracte de favor no n'hi ha. S'ha muntat un sistema perquè no n'hi pugui haver', ha insistit. Al seu parer, si totes aquestes acusacions recauen sobre CDC és pel moment polític que viu Catalunya, i si és només en aquest partit independentista és perquè se l'identifica com una 'peça clau' del procés. Ha reconegut que ell no tenia coneixement directe de les aportacions que fan algunes empreses a la CatDem, perquè no se n'ocupa, però les ha defensades perquè són legals. Ha argumentat que algunes empreses deuen considerar que CDC defensa el mateix model de país que ells, i alguns dels seus militants són també empresaris. El president en funcions ha negat que el partit no hagi depurat cap responsabilitat quan han aparegut possibles casos de corrupció o delictes d'altres tipus, i ha recordat que tot un secretari general del partit va plegar, en referència a Oriol Pujol. També s'ha referit a la seva actuació quan l'expresident de la Generalitat va confessar el seu frau fiscal. 'No sé si tothom fa el mateix', ha dit al·ludint al PP i al fet que Mariano Rajoy no hagi comparegut al Congrés per parlar dels cassos que esquitxen el seu partit.

Comentarios de Facebook