Quantcast

AMPLIACIÓ:La secretària de Política Lingüística defensa que la sentència del TSJC no afectarà l'ús del català a l'administració

ACN Barcelona.-La secretària de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, ha defensat aquest divendres que la sentència del TSJC sobre els protocols d'usos lingüístics a l'administració, que anul·lava dos articles i part de dos més, no afecta l'ús del català a l'administració perquè la normativa recollida a l'Estatut i a la Llei de política lingüística es manté “intacte” i els protocols són només recomanacions per orientar i ajudar els funcionaris. Així, segons ha explicat Franquesa a l'ACN, “tot continua igual” per als funcionaris i ciutadans, de qui ha dit que se seguirà respectant el dret a ser atesos en castellà. La secretària de Política Lingüística també ha dit que la sentència és “preocupant per la internacionalitat” i no tant per la implicació que tindrà en el dia a dia de l'administració.

Franquesa ha reiterat que per sobre de la decisió judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hi ha la legislació vigent i ha citat els articles 6 i 51 de l'Estatut, la Llei de política lingüística i un decret que arrenca el 1987 i que estableixen quins són els usos lingüístics a l'administració pública. “Això continua sent tal com era”, ha insistit.La secretària de Política Lingüística s'ha mostrat oberta a modificar alguna paraula dels protocols, però ha deixat clar que si es fa “no es modifica l'essència perquè continua sent vàlid”. “No canvia, és una manera de ser redactada aquesta orientació”, ha afegit en relació als protocols, que ha dit que són “de recomanació” i que per tant la sentència “no té més transcendència”.

Comentarios de Facebook