Quantcast

Metges Sense Fronteres culpa EUA de l'atac sofert en el seu hospital de l'Afganistan

"L'hospital de MSF a Kunduz ja no és operatiu. Alguns membres del nostre personal mèdic estan treballant en dos hospitals als quals van ser traslladats alguns ferits" , va afirmar Kate Stegeman, portaveu de l'ONG Metges Sense Fronteres a l'Afganistan, al seu compte de Twitter.

Les imatges difoses després de l'atac, perpetrat durant la matinada d'aquest dissabte, mostraven part del auster centre sanitari de planta baixa calcinat per les flames, mentre els supervivents s'amuntegaven a les zones que no havien estat danyades, tal com informa el diari ABC

L'hospital, l'únic amb serveis de traumatologia i cirurgia en tota la regió i en què treballaven 80 membres de MSF, atenia a un centenar de pacients en el moment del bombardeig, segons l'ONG. "A més de la mort de col·legues i pacients, aquest atac ha tallat de cop l'accés als serveis de traumatologia de la població de Kunduz just quan més ho necessitaven" , va assegurar en un comunicat la presidenta de MSF- Bèlgica, Meinie Nicolai.

Lajos Zoltan, un infermer de MSF ha declarat en un comunicat de l'organització per la qual treballa que en finalitzar el bombardeig va sortir del refugi en què es trobava dormint quan va començar l'atac i es va trobar "l'hospital destruït, en flames" . "Vam intentar fer una ullada als edificis que cremaven. No existeixen paraules per descriure el horrible que va ser. A la Unitat de Cures Intensives 6 pacients cremaven estirats en els seus llits" < / em> , ha explicat l'infermer, encara commocionat.

MSF va aclarir que entre els set pacients que van morir en el bombardeig hi havia tres nens i ha afegit que a més 37 persones es troben ferides de gravetat, la major part de les quals van ser traslladades al centre de Puli Khumri, situat a dues hores de Kunduz.

L'ONG assegura que va informar de les coordenades de la clínica a l'Exèrcit i que e l bombardeig "continuar durant almenys 30 minuts després que s'informés als responsables militars nord-americans i afganesos a Kabul i Washington" . L'organització, que ha demanat una explicació urgent del que ha passat, també assegura que havia informat "a totes les parts en el conflicte" de "la localització exacta (coordenades GPS)" de les seves instal·lacions , inclòs l'hospital.

Comentarios de Facebook