Quantcast

El cas Volkswagen no afectarà les ajudes del pla PIVE

Milers de conductors es preocupen actualment per saber si el seu automòbil es troba a la llista d'afectats pel cas Volkswagen. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha posat en marxa un senzill mecanisme de consulta per sortir de dubtes. En qualsevol cas, aquest frau no afectarà els descomptes del pla d'ajudes al vehicle eficient (PIVE).

Així ho ha anunciat el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, després d'informar que el Grup Volkswagen assegura que el programari que controla les emissions contaminants tan sols modifica l'apartat d'òxid nitrogen (NOx) i no les de diòxid de carboni (CO2), emissions que sí que determina la concessió del pla PIVE.

"Hem demanat documentació tècnica per comprovar que això és així" , ha manifestat Sòria en un recés de la reunió que manté a Luxemburg amb la resta d'homònims europeus.

Tot i la versió facilitada pel Grup Volkswagen, el ministre espanyol no ha aclarit si l'Executiu reclamarà les ajudes concedides tant al fabricant alemany com a les seves filials, encara que sí ha descartat que els compradors < / strong> haguessin de tornar aquesta ajuda. "No hem plantejat, ni anem a plantejar la devolució" , va afirmar amb rotunditat Soria.

A més d'aquests detalls, representants de la marca alemanya van traslladar al ministre la seva intenció d'anunciar un "pla d'acció" abans del 31 d'octubre . D'aquesta manera, es retirarien tots els dispositius instal·lats en onze milions de vehicles a nivell mundial.

A Espanya, al voltant de 6.000 vehicles en estoc estarien afectats, pel que la seva venda ha estat paralitzada "per resolució del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme".

Comentarios de Facebook