lunes, 28 septiembre 2020 11:35

Pedro Sánchez, disposat a regular l'eutanàsia

Sánchez ha fet aquest anunci en una entrevista a la Cadena Ser, recollida per Europa Press, en què ha avançat que té intenció de regular la mort digna en l'àmbit estatal, com ja estan fent els socialistes on governen. I a més d'això, està disposat a obrir el debat sobre l'eutanàsia i, si hi ha consens, regular-la.

El cap de l'oposició ha estat preguntat sobre aquest assumpte al fil del cas d'Andrea < / strong>, una nena gallega de desembre anys afectada per una malaltia degenerativa i els pares reclamen per a ella una " mort digna ", però l'Hospital de Sant Jaume només s'ha compromès a limitar l'esforç terapèutic.

Sánchez ha incidit que el cas d'Andrea no té res a veure amb l'eutanàsia, sinó amb la mort digna, i ha recordat que Galícia ja té una llei en aquest àmbit. A més, ha recalcat que el comitè de bioètica , amb professionals independents, ha dit sí a la petició dels pares, de manera que ha demanat a la Xunta de Galícia ha de " donar curs i acceptar la petició dels pares d'Andrea ".

Els pares, ha dit," tenen un dret humà i un dret legal, perquè "està recomanat no només per l'OMS sinó també pel comitè de bioètica.