Quantcast

La utilització d'Internet al mòbil augmenta un 135% en un any

Les xifres facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern mostren el creixement del tràfic per Internet que s'ha enfilat durant el mes de juliol fins els 3,34 milions de gigabytes (GB), amb una variació percentual positiva del 43,6% respecte al mes de juliol de l'any anterior. Cal destacar, especialment, la variació del tràfic per Internet mòbil, que aquest mes augmenta un 135,5% respecte al mes juliol del 2017.

Així mateix, es continua eixamplant la diferència entre els abonaments de telefonia mòbil i els de fixa. El mes de juliol, en relació al mateix període de l'any passat, els primers han augmentat en un 4,5% per un 0,7% de la fixa. En xifres això suposa 81.023 abonats a la telefonia mòbil (77.527 el juliol del 2017) i 46.150 a la fixa (45.845 el juliol del 2017).

També és rellevant el descens del del tràfic telefònic en minuts sense Internet. En els darrers dotze mesos, ofereix una variació percentual negativa del 5,5%. S'ha de tenir en compte, però, que una part del descens del tràfic telefònic es deu al canvi en la xarxa commutada de telefonia fixa, que deixa de transportar dades de manera ràpida en favor de la xarxa xDSL, de la qual no es disposa dels minuts originats. El tràfic telefònic del mes de juliol se situa en 15,13 milions (16,08 el juliol del 2017).

Pels abonaments per servei amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, les variacions percentuals pel que fa a la telefonia fixa i a la telefonia mòbil, ambdós presenten una tendència estable en el darrer mes, mantenint-se en un 0,1% i un 0,4%, respectivament. Pel que fa a els abonaments d’Internet de banda ampla, ofereix una lleugera tendència a l'alça en el darrer mes, situant-se en un 0,4%.