Quantcast

Les llegendes tanquen les Nits d'estiu al camí hidroelèctric d'Engolasters

Diverses llegendes relacionades amb la temàtica de l'aigua i el llac d'Engolasters s'han apoderat aquesta nit de la visita al camí hidroelèctric. En el marc de les Nits d'estiu que FEDA organitza a la zona del llac, per explicar l'evolució de l'electricitat a Andorra, aquest dijous a la nit l'experiència ha anat acompanyada d'una explicació de llegendes a càrrec de l'actriu i titellaire Assumpta Mercader, que ha estat la responsable de narrar les històries a peu de llac, aportant així un plus de misticisme a la visita guiada.

En total prop d'una cinquantena de persones han participat en l'activitat, amb la tradicional visita a la casa de guardes, l'antic funicular, la vàlvula de capçalera, la galeria interior de la presa i a la mateixa presa. Després han arribat les llegendes, mentre els assistents caminaven per la vora del llac, relacionades amb l'aigua, fonts, rius, pluja i gel de diversos racons d'Andorra.

L'activitat, que repeteix respecte a l'any passat a causa de la bona acollida que va tenir, ha servit per cloure les activitats d'estiu programades per aquest any al camí i al museu de l'Electricitat. A falta d'una valoració final, des de l'organització han fet una valoració “molt positiva”, malgrat que la primera activitat es va haver de canviar de lloc a causa de la pluja. “Gairebé sempre hem tingut llista d'espera, ja que hem omplert sempre el límit de participants”, ha explicat la guia del museu de l'Electricitat, Joana Teixeira.