Quantcast

El IX Premi de narrativa fantàstica i de terror d'Encamp només serà per a relats escrits i augmenta el número de premiats

La convocatòria del IX Premi de narrativa fantàstica i de terror d'Encamp ja és oberta, tal com han informat des del comú. Les persones interessades a participar, que poden ser residents al Principat i també de la Cerdanya i l'Alt Urgell, tenen fins al 19 de novembre per presentar les seves obres. La principal novetat d’aquesta edició és que només hi haurà modalitat escrita, deixant-se de fer la modalitat en vídeo per la baixa participació en les darreres convocatòries. A més, s’incrementa el número de premiats, passant de dos a tres per categoria. També, els premis dels joves passen a ser monetaris.

Pel que fa a les bases del concurs, l’extensió dels treballs escrits, que han de ser narracions inèdites i correctament escrites en català, ha d’estar compresa entre tres i sis pàgines per una sola cara, a doble espai, amb mida 11 i tipus de lletra Times New Roman, i s’admetran un màxim de tres relats per persona. Hi haurà tres categories, infants –de 6 a 11 anys–, joves –de 12 a 16 anys–, i adults –a partir de 17 anys.

Les narracions s’han de presentar en un sobre tancat amb el títol del treball, que al seu torn contindrà un sobre més petit amb les dades personals de l’autor (nom i cognoms, edat, adreça i parròquia, telèfon i correu electrònic). Els treballs s’hauran d’entregar al departament de Cultura, a la Biblioteca Comunal d’Encamp, a la del Pas de la Casa, o bé per correu electrònic a [email protected], adjuntant dos arxius, un amb el treball, i l'altre amb les dades del participant.

Totes les obres seran publicades al web del comú d’Encamp i tothom qui ho desitgi podrà puntuar-les. Aquests vots tindran un percentatge del vot final juntament amb el del jurat, que estarà format per tècnics de la corporació encampadana i personalitats de l’àmbit cultural. El jurat podrà declarar desert algun dels premis si, al seu criteri, no s’assoleix la qualitat convenient.

Pel que fa als guardons, en categoria infants els tres relats guanyadors obtindran un lot de llibres. Els joves seran premiats amb 350 euros per al primer premi i 250 i 100 euros per al segon i el tercer. Finalment, en la categoria d’adults, hi haurà un primer premi de 600 euros, i un segon i un tercer de 350 i 200 euros.

El lliurament de premis tindrà lloc el 19 de desembre a les 19 hores a la Biblioteca Comunal d’Encamp.