Quantcast

La policia alerta d'extorsions per correu electrònic

La policia, mitjançant el Grup de Delictes Tecnològics ha rebut diverses denúncies després que diversos ciutadans hagin rebut correus electrònics en els quals intenten extorsionar-los. Aquests missatges, redactats en angles o en castellà traduït, se sol·licita efectuar un pagament mitjançant la moneda virtual Bitcoin.

El contingut intenta fer creure que s'ha visitat una plana web de contingut pornogràfic i després expliquen que els seus dispositius estan infectats i que n'han capturat els diferents contactes de les xarxes socials. Fins i tot asseguren disposar d'enregistraments efectuats des de la càmera integrada als ordinadors i telèfons mòbils.

Des del grup especialista en delictes tecnològics ofereixen una sèrie de consells per evitar ser víctima d'aquest tipus de conductes. Recomanen no obrir correus electrònics d'usuaris desconeguts o que no s'hagin sol·licitat. A més de no contestar-los mai, també s'han d'esborrar un cop rebuts. Els professionals també aconsellen anar amb molt de compte seguint certs enllaços adjunts i a l'hora de descarregar fitxers adjunts. Per últim, però no menys important, mai fer efectiu l'import del pagament que s'exigeix en aquests tipus de correus.