Quantcast

Joan Enric Vives destaca formar part d'un dels països de parla catalana i que abandera la llengua a les Nacions Unides

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va presidir el dissabte 18 d'agost la Missa en llengua catalana a Sant Pere de Prada de Conflent, tot coincidint amb la celebració dels 50 anys de la Universitat Catalana d'Estiu. En aquesta celebració, Vives va destacar el que suposa formar part d'un Estat que forma part dels països de parla catalana i que abandera la llengua a les Nacions Unides. “Accepto feliç formar part d'aquest petit Estat i sento la responsabilitat que em dona aquest servei”, va afegir el Copríncep.

A la missa hi foren presents el President de l'equip Rector de la 50a Universitat Catalana d'Estiu, Dr. Jordi Casassas, el Gerent i Secretari de la Universitat Catalana d'Estiu, Sr. Joan Maluquer i la Presidenta de l'entitat organitzadora des de fa 31 anys de la Diada Andorrana a Prada, i també membre de la Fundació de la Universitat Catalana d'Estiu, Sra. Àngels Mach, a més d'una nodrida assistència de professors i alumnes de la universitat d'estiu i de fidels diocesans.

L'arquebisbe d'Urgell va voler destacar també la funció didàctica dels acadèmics i dels centenars d'alumnes que han passat per la universitat durant el mig segle de vida i l'esforç d'entesa i difusió que s'ha dut a terme. A més, va encoratjar els participants en aquesta activitat i va posar en relleu la presència dels cristians que també s'han fet presents en aquests anys de recerca, de debats, i de difusió de la cultura catalana.

A la tarda, Vives va voler saludar personalment als assistents a la 31a Diada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu que se celebrava aquest mateix dia i que enguany analitzava “El Parlamentarisme andorrà”. En aquest marc va poder saludar el Síndic General d'Andorra, M.I. Sr. Vicenç Mateu, que liderava una de les ponències i alguns Consellers generals que hi assistien, a més dels membres de la Junta de la Societat Andorrana de Ciències.