Quantcast

Una vintena d'interns de la Comella realitzaran tallers ocupacionals de manualitats

Prop de 25 interns del centre penitenciari de la Comella participaran en tallers ocupacionals de creació de diferents objectes amb treballs manuals, tot aprofitant materials reciclats. L'objectiu és potenciar la creativitat i les habilitats de les persones internes.

Els objectes que resultin dels tallers s'exposaran a diferents fires on participa el departament d'Institucions Penitenciàries al llarg de l'any i, alguns, també es vendran a les fires que se celebren al Principat durant l'època nadalenca. Així, a banda d'obtenir un benefici econòmic de les seves creacions, els interns també fan un primer pas per a una reinserció social adequada.

Els tallers estan oberts per a tota la població reclusa, però diferenciant els diferents grups processals, tal i com preveu la Llei penitenciària (penats, preventius, dones i menors). De mitjana, el Govern calcula que s'impartiran fins a quinze hores setmanals de classe.

El Govern ha adjudicat l'execució d'aquestes classes a l'empresa Be Creative, que és qui s'encarregarà de dur-les a terme. Es tracta d'una aposta ferma del ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, per tal d'impulsar i dinamitzar l'àrea de reinserció del departament d'Institucions Penitenciàries, tal i com aconsella el Consell d'Europa.