Quantcast

La construcció augmenta les importacions un 136% respecte al juliol del 2017

Les dades facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern confirmen la recuperació del sector de la construcció. Ha registrat, el mes de juliol, un augment de les importacions del 136% respecte al mateix periode de l'any passat. La dada confirma la recuperació del sector apuntada dissabte passat en l'informe Fitch que millora el ràting d'Andorra, i en les darreres enquestes de conjuntura de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

Les importacions durant el mes de juliol han sumat un valor de 124,01 milions d’euros, el que suposa una variació percentual del 13,7% respecte al juliol de l’any anterior. Tenen una variació percentual positiva, a més de la construcció, l'energia amb un 61,3%, industrial amb un 33,1%, i farmàcia i perfumeria amb un 29,4%. Per contra, té una variació percentual negativa destacada el grup transport amb un 14,6%.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.337,43 milions d’euros, el que suposa una variació percentual positiva del 4,7% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.276,82 milions d’euros.

Les exportacions, per la seva banda, han sumat durant el mes de juliol 10,02 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 9,4% respecte al mateix mes de l’any anterior. Les partides exportades que destaquen amb una variació percentual positiva són farmàcia i perfumeria amb un 74%, industrial amb un 65,7% i joieria amb un 42,3%. Tenen una variació percentual negativa destacada les partides combustibles (99,0%) i alimentació (57,6%). Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 115,45 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 19,3% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos de l’any anterior.